Galleri Uggerby Galleri Uggerby

Uggerby: Tolstrupvej 1· Uggerby· 9800 Hjørring Tlf. 98 97 51 41
 
Lønstrup: Strandvejen 89· Lønstrup· 9800 Hjørring· Tlf. 40 52 51 42
 
Nicole Pfund - FRANKRIG

Nicole Pfund - FRANKRIG

Nicole Pfund - FRANKRIG

Det er her hun har sit atelier omgivet af træer og dyr. Hun har haft et utal af store udstillinger i Schweiz og Frankrig i arene 1984-2002, både solo og gruppe. I 2002 har hun en stor udstilling på et amerikansk galleri i Florida.
Efter år med abstrakt maleri kom Nicole Pfund tilbage til figurativt maleri med dyremusikere. Karakterer som skaber drømme og skaber nærvær hos beskuerne.
Nicole Pfunds værker taler til øjnene af voksne med et barns sprog på en gang eventyr, poesi og drøm. Hun bringer liv til høje dyriske skikkelser med hoveder der både er elegante og også til tider bedrøvede. Nicole har lavet dyriske musikere af hybrid værelse som synes at spille en nostalgisk skøn musik kun for hende.
Nicoles egen karakterer er spejlinger af menneskets verden. Disse refleksioner over vores egen skrøbelighed, men samtidig også over vores styrke. De "leger" i farver, en diskret stille musik over tiden der rinder og kærligheden som snart kommer.

Nicole Pfunds malerier inviterer os til en imaginær verden, som imidlertid er tæt på vores egen. Det er ikke kun maleri af dyr, men snarere en påmindelse oaf den uadskillelige skæbne mellem dyr og menneske. Disse musikere der er så fokuseret på deres instrumenter, med deres menneskelige attituder.

Hvor er mennesket, hvor er dyret og hvem er tilskueren?
Alt er muligt i et fælleskab af kærlighed, modgang, medskyldighed eller konflikt. Den usædvanlige arkitektur, teatralsk opstilling, alt er et påskud for at fortælle os om vigtige sager, blødgjort af en enestående brug af farver. Disse musikere prøver at fortælle os noget. Det er vigtigt at prøve at "lytte" til disse malerier, men døm selv!

Til oversigt over kunstnere