Galleri Uggerby Galleri Uggerby

Uggerby: Tolstrupvej 1· Uggerby· 9800 Hjørring Tlf. 98 97 51 41
 
Lønstrup: Strandvejen 89· Lønstrup· 9800 Hjørring· Tlf. 40 52 51 42
 
Verner Hübert Thobiasen

Verner Hübert Thobiasen

Verner Hübert Thobiasen

Maleren Verner Hübert Thobiasen er født 16. maj 1941.

Han er uddannet på Egon Bjerg Nielsens Tegneskole, Glyptoteket og medlem af Billedkunstnernes Forbund. Verner Hübert Thobiasen har udstillet i Galleri Uggerby siden 1989.

† 3. februar 2017.

Den figurative inspiration er ikke det dominerende udtryk i hans malerier - men det er først og fremmest farvens krav, der behersker udtrykket.
Det er det nære og det fjerne med figurative elementer, der fastholder udtrykket til det oplevede i en farvemættet stoflighed, uden smålig skelen til det figuratives korrekthed.
Men et maleri frit oversat på farvens præmisser og de energier, der udløser følelser af stemthed for stedets sjæl, den store rumlighed i landskabet, med sine spredte gårde og huse eller fra fiskelandingspladsen med en helt egen stemning.

Når maleren Verner Hübert Thobiasen bevæger sig rundt og lader sig påvirke af det landskabelige rum eller en ensom beliggende gård er det den sanselige oplevelse, der ligger til grund for hans måde at male på.
Billederne skal først og fremmest være en oplevelse i sig selv, men på basis af noget set og oplevet, han kan også gå helt tæt på en gårdlænge og give den næsten friseagtige længe et malerisk udtryk med dens dyb ind i vognporten, som blik ind i et indre.
Men først og fremmest er det farvens magi, der er det centrale i hans billedudtryk, det er den farvemæssige udstråling der møder en når man står over for hans værker.

Læs mere om Verner Hübert Thobiasen her

Til oversigt over kunstnere