Galleri Uggerby Galleri Uggerby

Uggerby: Tolstrupvej 1· Uggerby· 9800 Hjørring Tlf. 98 97 51 41
 
Lønstrup: Strandvejen 89· Lønstrup· 9800 Hjørring· Tlf. 40 52 51 42
 
Vibeke Vinther Jørgensen

Vibeke Vinther Jørgensen

Vibeke Vinther Jørgensen

Vibeke Vinther Jørgensen
’Jeg samler på følelsesladede fortællinger og farvet papir’
Jeg har altid arbejdet med og blandt mennesker. Det har affødt talrige tanker om den menneskelige natur, vores måde at være sammen på, at kommunikere og lytte for at lære af hinanden og udvikle os. Ofte har jeg ubevidst omsat disse tanker til indre billeder som en form for dokumentation på, hvad jeg har oplevet og observeret.
Først i de senere år er jeg begyndt at omsætte det hele til konkrete udtryk og nedfælde det, jeg ser og hører, på papir, - i bogstaveligste forstand. Collagen med dens mangfoldighed af såvel ord - og farvemønstre er blevet mit billedmæssige omdrejningspunkt. Jeg er blevet en sand papirklunser, der nemt kommer til at putte bordherrens serviet ned i tasken eller ikke nænner at skille mig af med den fint prikkede papirform, der et øjeblik forinden har givet form til en velsmagende muffin. Det meste papir kan bruges og genbruges, når det handler om at samle inspiration og materiale til mine collager. Bittesmå lapper og strimler og store ruller. Tapet og gaveindpakning. Klip og riv. Og så samler jeg på kombinationer af farve. Jeg elsker at opdage ’nye’ måder at sætte farver sammen på. Nogle gange fordi de ’klæder’ hinanden, men oftest fordi de ikke gør! Mangler der en farve, en streg eller et ord tegner og maler jeg gerne nogle tilføjelser ovenpå. Og til sidst får det hele en ordentlig gang lak.
Især mine forestillinger om menneskets indre følelsesliv og måden, hvorpå det afsløres i et blik, et ansigtsudtryk eller en kropsholdning ses som et gennemgående træk i mine billedcollager. Jeg interesserer mig for menneskets ofte sammensatte væsen og ender derfor ikke sjældent med figursammenstillinger med et på én gang engleblidt ydre og et mere dæmonisk indre.
Mit motiv og klangbund for papiret og collagerne, pastellerne og pangfarverne er og bliver de livshistorier og menneskelige relationer, jeg møder på min vej.
Uden dem ville der ikke være noget at fortælle

Tilbage

2. Se op
Collage på plade
24 cm x 24 cm
Pris: 1.200,-kr.
 
2. Se op
 
36. Singlelife
Collage på plade
52 cm x 52 cm
Pris: 3.000,-kr.
 
36. Singlelife
 
40. Lang lørdag
Collage på plade
90 cm x 90 cm
Værket er solgt
 
40. Lang lørdag
 

Til oversigt over kunstnere